Lummigt vildvuxet i vackra Enskededalen

I detta fina hus med tillhörande trädgård bor en familj där livet snurrar på i full fart och ingen tid blir över till att planera och fixa till den där mysiga trädgården som de vill ha.

Jag tog tag i uppgiften genom att börja med att hitta ett passande tema: ”Stilfullt, lummigt och bekvämt” perfekt.

Då familjen består av fem personer (och två katter) ritade jag ut uteplatsen rejält, den får gå i olika etage och har då olika funktioner; lounge, mat och chill. Uteplatsen avslutas med en rundel där ett vackert prydnadskörsbär placeras i mitten och får den stora uppmärksamhet den förtjänar.

Runt verandan byggs planteringslådor där vipphortensia och rosor kommer trivas. Lavendel, röd solhatt och stjärnflocka är några av de växter som också trivs i solen. Tomten har också skuggiga delar, för att slippa mossa och tråkigt ogräs ritar jag in två stora skuggplanteringar med funkia, ormbunkar och alunrot med en elegant japansk lönn som blir fint blickfång från altanen.

Vid entrén behövs cykelställ, ett nytt träd som ger fantastiska höstfärger och två stora krukor med bland annat höstsilverax och timjan skapar ett trivsam och välkomnande intryck.

Illustrationsplan
Idékollage

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *