Innerträdgård på Söder

Jag har precis avslutat ett roligt projekt, en innerträdgård för en bostadsrättsförening på söder i Stockholm.

En dränering runt huset hade gjorts och marksten för matplatser och gångar var färdigt. Kunden ville få tillbaka den mysiga känslan av sent 30-tals och samtidigt få en lättskött funktionell trädgård.

Det som var extra roligt med detta projekt var att kunden ville att jag också skulle förverkliga min design, dvs beställa hem växter, plantera och färdigställa trädgården.

Till min hjälp hade jag duktiga anläggare Thomas Olofsson som gjorde ett professionellt jobb med att gräva rabatter, lägga ut jord och rulla ut gräsmatta. 

Rosor var ett starkt önskemål från kunden, så det fick bli en 10 meter lång rosenhäck där jag valde två olika sorters rosor, lavendel blir väldigt fint tillsammans med rosor så en lång rad med dessa fick rama in andra sidan av stengången.

En skuggplantering som dolde soptunnor med hjälp av japansk lönn och olika sortes funkior, alunrot och ormbunkar blev mysigt.

Matplatsen fick en fin inramning med hjälp av en häck av avenbok. Prydnadsbuske, fläder och fina marktäckare blev som fina detaljer i trädgården.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *