Trädgårdspaket Liten är för dig som önskar få övergripande idéer och förslag på hur din trädgård eller delar av din trädgård kan utformas.

1. Hembesök

Ett första hembesök är alltid kostnadsfritt. Jag kommer till dig, du har fyllt i en checklista som du har fått av mig och vi har mailat eller pratat per telefon så vi båda har samma förväntningar inför mötet.

Vi kommer överens om vad som behövs göras och vilket prispaket eller övrig tjänst som passar bäst. Efter mötet skriver jag en offert eller ett mail som godkännes av dig innan mitt jobb kan börja.

2. Funktionsplan

En funktionsplan är en enkel skalenlig ritning som visar alla funktioner som ska finnas i trädgården och hur stor yta dessa tar. Funktionsplanen visar också gångar, stigar och det naturliga rörelsemönstret i trädgården.

Jag ritar funktionsplanen i verktyget SketchUp i 2D, vanligtvis svart/vitt och visar trädgården rakt ovanifrån. Såhär kan en funktionsplan se ut.

3. Idékollage

Det är viktigt att hitta den röda tråden för trädgården, ett tema. Genom att skapa ett idékollage av bilder, stödord, färgfält mm kan man få fram den stämning och känsla du vill att trädgården ska få.

Inspiration kan man få på olika sätt i sin omgivning, i naturen, internet eller litteratur. Här tar jag gärna ut svängarna lite, tänker utanför boxen – allt för att få fram kreativiteten och mångfalden.

Klicka för större bild

4. Växtförslag

Detta är en enklare lista av föreslagna växter med svenska växtnamn. Kopplas till illustrationsplanen, bilder ingår ej.

Röd solhatt ’Magnus’

Får stora, matt rödvioletta prästkrage-blommor med toppig, kopparbrun mitt i juli-sept. Höjd 100 cm. Det är en av de mer härdiga sorterna av röd rudbeckia som också har en fin vintersilhuett.

Alpmartorn ’Blue Star’

Strålande stålblå stjärnor med hög mitt över en silvrig bladrosett, spännande i sensommarrabatten. Kontrastrika blad. Mycket vacker i torkade arrangemang, eller låt dem stå kvar över vintern. Prärieväxt, fin med gräs, rabatt, stenparti, kruka. Sol och dränering, tål salt och blåst. Har- och rådjurssäker.

5. Avstämning och slutleverans

Avstämning och kommunikation sker under processens gång så vi båda känner oss trygga med att vi förstår varandra och att du får det du beställt. Avstämning, kommunikation och slutleverans sker via mail, telefon och post.